0
$\begingroup$

enter image description here enter image description here

enter image description here

Hii Guys can anyone help with this? i am having some trouble with automatic weights. when i substract the weight under the right leg.its just not getting a smooth substract. it just shrink itself when i substract the weights. please can anyone solve my problem?

$\endgroup$
6
  • $\begingroup$ (1) Check Preserve Volume in the armature modifier. (2) Make sure your bone isn't rotated in pose mode. It looks rotated by 180° due to the IK constraint on the next bone. (The IK modifier has an adjustable angle.) $\endgroup$
    – Leander
    Dec 21, 2019 at 9:30
  • $\begingroup$ i done what you said. i used the preserve volume.it still not solved . but one of my left leg ik is 180 and my right led ik pole angle is 0. even i changed both two iks to zero. Still it stucks. Can you give me your Mail. So i can send my File to you. And later you can say me the mistake what i have done please....Rather than Legs .My all weights are working Well when i substract/Add. $\endgroup$ Dec 21, 2019 at 9:54
  • $\begingroup$ Thank You so Much Leander Sir, My Problem is solved now .What you said is true there was a problem with the ik angle .the bone is rotated in the pose mode. Thanks for knowing my Mistake. Now i have adjusted my pole angle till it get perfect. Thanks a Lot Sir..... $\endgroup$ Dec 21, 2019 at 11:57
  • $\begingroup$ That sounds great, I have found another question with the same problem and will link it for future users. $\endgroup$
    – Leander
    Dec 21, 2019 at 11:58
  • $\begingroup$ Possible duplicate: Mesh deforms after automatic weights (IK and pole vector) $\endgroup$
    – Leander
    Dec 21, 2019 at 11:58

0

Browse other questions tagged .