1
$\begingroup$

FYI: this on OS X El Capitan with Blender 2.81a.

I copied the attached material from a youtube tutorial for Blender 2.80. I made some modifications to the original, but the only stickler seems to be the Bump map. Every time I connect the Bump map normal output to to the shader's normal input, Blender goes off to beachball land. Seems to work fine in 2.81a Cycles.

Is there something I'm missing or a bug I don't know about?

enter image description here

$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ Doesn't crash for me with Eevee in 2.81a. Try to update your graphics driver and if that doesn't fix the issue, post a bug report through Help > Report a Bug. $\endgroup$ – Robert Gützkow Dec 14 '19 at 12:42
  • $\begingroup$ Thanks for the hints, but I'm on Mac. Can't update graphics driver. I'll fix my post to reflect OS X. $\endgroup$ – guitardood Dec 17 '19 at 22:00
1
$\begingroup$

OS X El Capitan (10.11) doesn't meet the minimum requirements for Blender 2.8x. You need macOS 10.12 or later and a supported GPU.

Blender is cross-platform, it runs on every major operating system:

  • Windows 10, 8 and 7
  • macOS 10.12+
  • Linux
| improve this answer | |
$\endgroup$
  • $\begingroup$ Didn't know that, my apologies. I tried the same thing on 10.13 with 2.81a and it works fine. $\endgroup$ – guitardood Dec 17 '19 at 23:29

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.