0
$\begingroup$

i use textures from Substance Painter to make a little presentation. On her hair appears strange lights artifacts and i dont know how to deal with it. I tried to use normal map made in blender but without effect. Also i remember to invert green channel in normal map in nodes. It works properly in cycles, but i want to know how to fix it. It doesn't show in other part of body enter image description here

enter image description here

enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ a little bit more info about your setup would be helpful. Also, if you can recreate this effect in a fresh blendfile in a simple way (add a sphere with your texture or something like that), then you can share that blendfile. Also it would really help to isolate the cause $\endgroup$ – HenrikD Dec 5 '19 at 16:19
  • $\begingroup$ I added node setup and attach .blend $\endgroup$ – Patrick Dec 5 '19 at 22:06
  • $\begingroup$ you didnt pack the textures in you problem file. $\endgroup$ – A M Dec 5 '19 at 23:18
  • $\begingroup$ it looks to me like a clipping error of one of the maps, try to play around with a colorramp. and first try to lokate wich of the textures is the origin of the problem. $\endgroup$ – A M Dec 5 '19 at 23:20
  • $\begingroup$ I corrected file, sorry for that. I tested it before and problem cause normal map, but i dont know why $\endgroup$ – Patrick Dec 6 '19 at 9:20

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.