0
$\begingroup$

I was wondering if you could help me out... in the image I have 2 objs, the only difference between the two is that the one on the right is fully unwrapped while the one on the left is the default with no changes safe for the texture to compare the colors...

Both models have the same texture image and no nodes were modified in the process and yet the one with the unwrapped map looks completely dark as if it is reflecting no light at all. Could you help me understand what happened and if there's a way to fix it?

Thank you for your time!

side by side comparisonn. Left Original obj with texture, Right, Unwrapped model with the same texture.

New contributor
Sazdx is a new contributor to this site. Take care in asking for clarification, commenting, and answering. Check out our Code of Conduct.
$\endgroup$
0
$\begingroup$

It's a problem you may find with some imported files, you need to go in the Properties panel > Object Data > Geometry Data, and close Clear Custom Split Normals Data.

enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Thank you so much! I have no idea how it activated in the first place, but it's back to normal =D. Thank you for taking the time to look at it! =) $\endgroup$ – Sazdx Nov 8 at 21:16
  • $\begingroup$ As I told it's a problem of normals with some imported objects, don't ask me more ;) $\endgroup$ – moonboots Nov 8 at 21:21

Your Answer

Sazdx is a new contributor. Be nice, and check out our Code of Conduct.

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.