0
$\begingroup$

I'm following this tutorial https://www.youtube.com/watch?v=MDK9i9T8bwM

And one of my bones looks completely straight, but it should bend

straight bone

On the other side both bones look ok, the only difference I've noticed is the connected checkbox

This is how it looks for the bone that is not working

settings for straight bone

and this is how it looks for the bone that works correctly

bone deforming correctly

I'm lost, I see the parenting the same for both, same constraints, same number of segments. I checked the lattices and they are called the same, and it looks like the vertex points were defined correctly as well.

What else could it be?

$\endgroup$
  • $\begingroup$ if your bone is not connected, maybe come back to Edit mode and connect it... hard to tell without the file: blend-exchange.giantcowfilms.com $\endgroup$ – moonboots Oct 24 at 10:19
  • $\begingroup$ @moonboots thanks for your reply, I think the bone is parented. Here's the file drive.google.com/open?id=1fohehVW3mlU6ndYqoE35a9VTKmEP7ChI $\endgroup$ – Alan Estrada Oct 26 at 21:41
0
$\begingroup$

I got it! I had to select DEF_pages_top.R then hold SHIFT click on the Armature and then CONTROL+P to connect it. That gave me the deformation I was looking for.

Thanks @moonbots for your reply!

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.