0
$\begingroup$

I want to create a Mesh from scratch, using Animation Nodes (V2.1.4 in Blender 2.8).

In the first step, I want to create a triangle fan with n individual triangles.

So I have a loop, that creates the vertices - no problem here:

enter image description here

But it seems like I sill don't understand polygon indices.

The way i thought it functions is: I have my polygon p1 with three vertices v1, v2, v3 and poligon indices: p1: 0,1,2

My lists produce exactly that - but that doesnt work.

enter image description here

The full loop:

enter image description here

and the error I'm getting:

enter image description here

Any hints?

$\endgroup$
2
$\begingroup$

A mesh that have polygons has to have edges that align with those polygons. In this case, you haven't provided edge indices to the node, so a mesh can't be created. The easiest way to create edge indices is to use the Edges From Polygons node.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Great, that was it. Can you give me more information on when to use edges? The AN-Docs for the "create polygon indices"-node have almost the exact thing going on, but only use the vertex- and polygon-index-input. animation-nodes-manual.readthedocs.io/en/latest/user_guide/… $\endgroup$ – bstnhnsl Sep 27 at 17:12
  • 1
    $\begingroup$ @bstnhnsl This documentation is for Animation Nodes 2.0. The behavior changed since then. In the beta version you are using, you have to provide edges explicitly. $\endgroup$ – Omar Emara Sep 27 at 18:28

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.