0
$\begingroup$

I am trying to render using the Blender 2.8 Eevee engine with different GPUs in different instances so that I can speed up my render times. For example, 3 open instances where two are rendering on my two separate Radeon VII cards and the third instance would render using my GTX1070.

When I switch to use a different single card, then render, I notice it only uses the Radeon VII installed into my #1 PCIE port.Even when I change the user settings to only use the CUDA GTX1070, when I monitor the GPU load, it still uses the Radeon VII in my #1 PCIE port. I have saved the settings, opened the file to check that the settings were still there, and yet I get the same problem.

Note: If I switch to Cycles or RPR and monitor the GPU loads, the 1070 and both Radeon VIIs register correctly. It seems to be something that is happening within the Eevee engine only. I understand that multiple GPUs will not work at the same time in one instance of Blender using Eevee due to the rasterize rendering method, however, it should render on different GPUs once selected from the list, correct?

Has anyone else seen this problem or know how to make this work?

$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ Which "list" are you referring to? The one in Blender's Preferences under "System"? That selection is only for Cycles, (note the "Cycles Render Devices" label), Eevee uses your OpenGL GPU, which is normally the one your monitor is plugged into. $\endgroup$ – JtheNinja Sep 22 '19 at 5:16

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.