0
$\begingroup$

I'm a new blender user, i was wondering why do i have strange black line after preview rendring my mesh, when i'm in edit mode everything looks normal, also dont't have doubles so i don't understand the problem. Can someone please help me ?? Here are some picture below to understand it better? maybe i can link the file... thanks ogject mode looks fine ( i think aha) dark edges appears when pre rendered details looks like there is no problem in the mesh

enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ The topology of the hole looks like it will cause degenerate triangles on the left and right side. That might cause problems. $\endgroup$ – Robert Gützkow Aug 30 '19 at 17:12
  • $\begingroup$ So how to i correct this problem ? Change the size of the hole ? $\endgroup$ – Gaston Janssen Aug 30 '19 at 18:25
  • $\begingroup$ By fixing the topology, for instance by using knife project: blender.stackexchange.com/questions/5856/… $\endgroup$ – Robert Gützkow Aug 30 '19 at 18:31
  • $\begingroup$ thanks for the answer but i did every thing using knife project.. $\endgroup$ – Gaston Janssen Aug 30 '19 at 18:56
  • 1
    $\begingroup$ Sure thing. It's probably a good idea to watch some tutorials about topology and specifically about creating holes in round surfaces. That an help you understand better what is happening here. But don't worry, this really is one of the harder things. ;) $\endgroup$ – michaelh Aug 30 '19 at 19:44

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.