0
$\begingroup$

I baked Ambient Occlusion on top of a texture. Every area receives the matching colors except for the front legs below the knees. When in UV Editing Mode, I see that the legs are indeed in the texture and should reveive color -- but they don't. What is the reason for this? I already checked for interior faces and whether the normals face the correct direction. The Leg is selected but appears black in the 3D viewport.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ do you have multiple materials on that object? $\endgroup$ – David Jul 24 '19 at 14:03
  • $\begingroup$ @David no, only the Ambient Occlusion bake $\endgroup$ – coppermine Jul 24 '19 at 19:24
  • $\begingroup$ Uploading your .blend might be helpful $\endgroup$ – Robert Roth Jul 24 '19 at 20:22
0
$\begingroup$

What David was asking is, have the lower front legs been assigned different Materials than the rest of the giraffe?

In Edit mode select all of the giraffe, open the Materials menu and select the material that the upper body is using then Hit the Assign button. enter image description here

| improve this answer | |
$\endgroup$
  • $\begingroup$ oh my god this worked.. I thought it's enough to just hook up the texture in the shader graph. Thank you! Do you happen to know how I can increase the sampling rate for the ambient occlusion baking? $\endgroup$ – coppermine Jul 25 '19 at 5:13

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.