1
$\begingroup$

Working on this animation and the colors look correct in the 3d viewport:

correct

but when I render the PNGs:

PNG

and then render to AVI RAW:

enter image description here

in the VSE it becomes super desaturated. I have the "Display Device" at sRGB, "View Transform" is standard, "Look" is none, and "Sequencer" is sRGB.

Does anyone have an idea what is going on?

Blend file here (2.80).

Thanks!

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Any progress on this? It would be good to know for certain how the output is being busted up. $\endgroup$ – troy_s Jan 22 at 18:32
1
$\begingroup$

You are on a Mac right?

I’m guessing it is post 2015 MacBook Pro?

Blender doesn’t support the proper display devices for MacBook Pros. You’ll need my GitHub version.

TL;DR: What you are seeing in Blender is wrong, and Preview is interpreting it as correct. I’d also encourage you to not render with the sRGB OETF as it is subject to colour skew with saturated colours.

PS: If this confuses you, I’ve recently covered this very subject over at the Hitchhiker’s Guide to Digital Colour. I’d recommend starting at the first question if this guess of an answer proved correct. https://hg2dc.com/. Feel free to ask any questions.

|improve this answer|||||
$\endgroup$
0
$\begingroup$

enter image description here

This is what I configured that made my image sequence render perfectly fine without weirdly desaturating or altering the contrast.

Display Device: sRGB View Transform: sRGB OETF Look: None Squencer: sRGB OETF

|improve this answer|||||
$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.