0
$\begingroup$

I am trying to model Cap's Shield but when I render it, there are some artifacts near the star. Can anyone tell me what's the issue here? Render Edit Mode

Blend File (Please your own hdri since the file would be too long)

$\endgroup$
  • $\begingroup$ could you please share your file? $\endgroup$ – moonboots May 10 at 6:58
  • $\begingroup$ I've added it now. $\endgroup$ – AshKB May 10 at 7:00
  • $\begingroup$ I'm not very familiar with Creases, it's not always a good solution (compared to a good topology with bevels etc...), but it looks like if you choose a Subdivision of 2 in the Subsurf modifier it fixes the problem, actually most of the time you don't need more than 2 $\endgroup$ – moonboots May 10 at 7:23
  • $\begingroup$ Actually I'm using solidify and subsurf modifiers currently but still there are artifiacts as seen in the image. $\endgroup$ – AshKB May 10 at 7:29
  • $\begingroup$ yes but as I said, if you decrease your Subsurf subdivisions (View and Render) to 2 this will fix the problem, I guess a high subdivision creates additional faces that try to smooth but actually mess with the topology $\endgroup$ – moonboots May 10 at 7:55
1
$\begingroup$

If you decrease your Subsurf subdivisions (View and Render) down to a value of 2 this will fix the problem, I guess a high subdivision creates additional faces that try to smooth but actually mess with the topology.

enter image description here

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.