1
$\begingroup$

I'm using VSE to create small video clips. I create the clips using python and render everything in the background. Now I am trying to add audio to my clips. This works on my local machine. This is the line I run:

blender -b --python test.py -o //out -a

However, I am trying to run this on a google cloud machine and I get the following error:

AL lib: (WW) alc_initconfig: Failed to initialize backend "pulse"
ALSA lib confmisc.c:768:(parse_card) cannot find card '0'
ALSA lib conf.c:4292:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:4292:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:4292:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such file or directory
ALSA lib conf.c:4771:(snd_config_expand) Evaluate error: No such file or directory
ALSA lib pcm.c:2266:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
AL lib: (EE) ALCplaybackAlsa_open: Could not open playback device 'default': No such file or directory

I think the issue is because there is no sound card on the google cloud machine, and I don't think its possible for me to add one.

Thanks!

EDIT: I'm adding that the above are just warnings. The video is rendered fine, only there is no audio present.

$\endgroup$
1
1
$\begingroup$

You can do ./blender -noaudio -b --python test.py -o //out -a to get rid of those errors/warnings.

$\endgroup$
0
$\begingroup$

To answer my own question, the way I got around this was to add the audio via FFMPEG. Don't know why Blender cares whether or not there is an Audio Card.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.