1
$\begingroup$

So I'm working on a blender game and when I play the game it works but when I play it in camera mode it doesn't show anything. The camera is parented to the character but it doesn't work please tell me a way to fix this.

oops and please ignore the edits ive done i was keep posting the wrong .blend file

this one is the right one i promise

$\endgroup$
1
$\begingroup$
  • Put your camera in the same layer as your character (the hidden one), so it will be added when your character spawns.

  • In the camera, add an Always > AND > Scene (Set Camera), so the character camera will be set when it's added to the scene. The object field in the actuator should be kept empty to refer to self.

Description

Fixed file:

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Thank you so much. But I am already over with that problem. But if it happens again then I'll do that. $\endgroup$ – Gumbyneck Jan 23 at 4:17
  • $\begingroup$ Wait... I thought that would really work but for some reason it didn't. Can you test that in my project and see why it didn't work? $\endgroup$ – Gumbyneck Jan 23 at 4:33
  • $\begingroup$ Just added your file fixed in the bottom of my answer. Read the text on the blend to understand what I did. $\endgroup$ – Joel Gomes da Silva Jan 23 at 11:02
  • $\begingroup$ Thank you so much! But why is there no shadows in the game? It's set to GLSL. $\endgroup$ – Gumbyneck Jan 25 at 2:29
  • $\begingroup$ I have a different project and I'm having trouble again I did everything you said but I just can't figure it out can you please make a Youtube tutorial on how to do this? $\endgroup$ – Gumbyneck Jan 25 at 5:30

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.