0
$\begingroup$

I have a question about adding a displacement parameter for object. I've found some topics here (like this), but when I'm making something like that, it looks not what I want. (Render engine - Cycles)

I've created basic object - tube, and I want to attach to this tube some material, but with some model displacement, and nodes looks like this:

enter image description here

And on render it looks like this: enter image description here

If I adding point mapping node with UV texture coordinate node, it looks like the same as picture above. That's, of course, not the result, what I'm waiting for, but it not the worst result (sometimes it make pikes)

May be this is problem of UV unwrapping, or (maybe) in Blender 2.8, but I also have 2.79, and here is almost the same result. Next picture tells how unwrap of model looks like. And it's scaled, cuz texture needs to be repeated, cuz object is too long for selected texture. enter image description here

If I disabling displacement multiplier node, it looks like default normal object (basic scene, without light, etc): enter image description here

And question is - how to make displacement correct, and what am I done wrong, if now I'm getting this result. Thanks.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Browse other questions tagged or ask your own question.