0
$\begingroup$

When choosing AVI JPEG, the resulting video won’t have audio. And when choosing FFmpeg video it only renders a black image file. Can someone say how to have audio with AVI JPEG, or how to render an actual video file with FFmpeg video?

Thanks guys

$\endgroup$
  • $\begingroup$ You should probably edit your title as the obvious answer to the question in the title is Render > Render Animation or Ctrl+F12. $\endgroup$ – JakeD Dec 29 '18 at 19:57
  • $\begingroup$ That's exactly how I end up with an audio-less video file when choosing AVI JPEG, and a black image file when choosing FFmpeg video (by just Render > Render Animation or Ctrl+F12). Thanks for trying though. $\endgroup$ – drpeppercan Dec 29 '18 at 23:44
  • $\begingroup$ Yes, I know that isn't the right answer which is why I suggested to change your title to be more specific. $\endgroup$ – JakeD Dec 30 '18 at 1:40
  • $\begingroup$ Now I see what you mean. HOWEVER, am I also to infer from your information that it's all in the title, and the content of the post has "no importance whatsoever"? If so, I guess I had not needed a post message after all, just a title. Back to your point: maybe my title should be the same plus "...in detail step by step". Or what would you suggest? $\endgroup$ – drpeppercan Dec 30 '18 at 3:04
  • $\begingroup$ "Either no audio or black video when rendering in Blender 2.8" $\endgroup$ – JakeD Dec 30 '18 at 13:46
0
$\begingroup$

I added a Speed Control effect modifier, and I synched the audio and the video strips, and that seemed to have done the trick. Now the video is rendering.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.