0
$\begingroup$

Hey guys i dont know whats happening, new to blender. Hahaha...sigh Ok so i am following blender guru tutorial but for the love of god i cant figure it out a render glitch. i am using an Hdri to light the scene and I got this weird glitch. Without texture only a principled shader with a normal baked.

Screenshot enter image description here

As you can see I only have the normal and hdri so i dont know were that camouflage glitch is coming from. Also it looks perfectly fine in the renderer viewport the one acess directly throught the 3d vieport.

enter image description here

I know the normal bake is not good i was just testing how it looked with the normals in the final render and i got those weird white gray and black spots. I know about noise problems from sampling and such, but these seems to be an issue with the shader itself Any help or insight will be eternnally apreciated. Cheers

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Edit: Ok at least I know this, only as a pointer to whoever can help. I try making another material and Input the normals, it worked it stop the glitching but if I put color data on the diffuse input, the white, gray and black spots appear again. Heeelp please :( $\endgroup$ – Eduardo Alfaro Hernandez Dec 5 '18 at 19:47
  • $\begingroup$ maybe your normal bake is not in tangent space? try changing that in your Normalmap Node. Also specify the UV the texture should use directly $\endgroup$ – HenrikD Dec 8 '18 at 11:44

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.