0
$\begingroup$

The volumetric Light shows pretty well in viewport preview, but doesn't render at all in Cycles.

4 point lights - Strength: 1000

A cube with a Volume Scatter / Density: 0.2 / Anisotrop: 0

I've made simple scenes for testing and it works, I don't know what is happening here, maybe someone has an idea of what could be wrong here?

Thanks!

enter image description here

enter image description here

$\endgroup$
3
  • 4
    $\begingroup$ Is your volume object set to render in the Outliner or Object properties? $\endgroup$
    – 3pointedit
    Oct 17, 2018 at 7:52
  • $\begingroup$ could you share your file with just the volumetric effect alone? $\endgroup$
    – moonboots
    Oct 17, 2018 at 11:45
  • 2
    $\begingroup$ 3pointedit / It was this! I thought I doubled checked that but no! Thank you so much! this is a dumb mistake haha. $\endgroup$ Oct 18, 2018 at 0:40

2 Answers 2

0
$\begingroup$

The problem was that the volume object wasn't set to render on its properties.

$\endgroup$
1
  • 8
    $\begingroup$ Hi, good! Maybe you could add some more details about how set it to render, and/or a screenshot, to help other users with similar issues... $\endgroup$
    – m.ardito
    Oct 19, 2018 at 5:21
0
$\begingroup$

I had the same problem with volumetrics enabled, but I put the volumetric cube to the collection where it wasn't getting rendered.

So check every object again closely, and make sure what should and what should not be rendered. I hope this helps.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.