0
$\begingroup$

I'm trying to add a simple repeating patter to an extruded spline by clicking "Use UV values as Generated Texture Coordinates" and also using "Generated" mapping in Cycles. Howeever nothing happens at all, texture is still not mapped correctly. I couldn't find any solutions, all questions show this scheme to be working. Could anyone please help?

Thank you! a blender issue

$\endgroup$
2
$\begingroup$

Viewport preview is not supported for bezier curve objects automatic texture coordinates except Object, at least for 2.7# series, this may change in future versions but for the time being it is a known limitation. Both Generated and Use UV for Mapping options are only visible while rendering in Cycles/Blender Internal, OpenGL support does not display these.

You also seem to misunderstand how to use those coordinates. If you activate Use UV for Mapping you must use UV type coordinates in your node setup, not Generated.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Ok, thank you! It worked, at least I've got the texture showing. Unfortunately for some reason it doesn't stretch evenly though, it was a spiral originally and I moved few points at the ends and now the texture is more tight at the spiral itself and is stretched towards the ends. Is there any way to "reset" the UV? i.imgur.com/ufXdvNC.jpg $\endgroup$ – Murad Nabiev May 3 '18 at 13:33
  • $\begingroup$ That is another limitation of the current it works. For better UV Map you have to convert to mesh and manually unwrap $\endgroup$ – Duarte Farrajota Ramos May 3 '18 at 15:53

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.