0
$\begingroup$

I've been using Blender actively for a few years, but after i got my new 1080 it's been acting pretty weird.

When i start rendering in cycles "panels" starts turning or flickering black, and other windows on my computer who uses the GPU starts acting weird aswell. After a short while of rendering blender usually stops working, no freezing or anything, it just crashes and opens this window

This is how blender looks before crashing;

The GPU is new, and is not overclocked or anything like that.

I've been googling around, and i can't seem to find anyone with the same problem, and therefore no solution or hints to what might be the problem.

Also, as a disclaimer, all drivers are up to date, and I've tried different harddrives and power supplies. I am rendering on the supported feature set, and the problem applies for earlier versions of blender aswell.

CPU rendering works fine. The GPU is a gigabyte 1080 WINDFORCE OC 8gb

$\endgroup$
  • $\begingroup$ I've read people having problems with NVidia driver version 391. Maybe downgrade to an older version? $\endgroup$ – dr. Sybren Mar 12 '18 at 10:13
2
$\begingroup$

I found the solution to the problem; GeForce Experience (or more specifically Shadowplay) seems to be the reason behind all this. Disabled it and everything seems to work good

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.